Camper huren van een particulier is voordeliger | keuze uit vele unieke campers
Heb je zelf geen camper en je wilt toch op vakantie met een camper? Een camper huren is vaak voordeliger. Je zit namelijk niet met jaarlijkse vaste kosten, zoals stalling- en onderhoudskosten. Ook betaal je geen wegenbelasting en verzekering. De camper staat namelijk niet op jouw naam. Je hebt eigenlijk alleen een reis- en annuleringsverzekering nodig.
Waar kan ik terecht voor het huren van een camper?
De keuze is alleen aan jou waar je een camper gaat huren.
- Camper huren bij een professionele camperverhuurbedrijf
- Camper of caravan huren van een particulier
Professionele camperverhuurbedrijven verhuren meestal de nieuwste campers waarin alle luxe zit. Je zou er ook voor kunnen kiezen een camper te huren van een particulier.
Een camper huren van een particulier is vaak nog weer voordeliger dan een professionele verhuurbedrijf. Bovendien verhuren particulieren vaak de leukste en unieke campers.
- Waarom verhuren particulieren hun campers of caravans?
- Hoe gaat huren van een particulier in z’n werk en is het veilig?
- Welke unieke campers kan ik huren van een particulier?
- Ook caravans en vouwwagens huren van een particulier
- De voor- en nadelen van een camper

Waarom verhuren particulieren hun camper?
Particulieren verhuren hun camper om verschillende redenen. Vaak willen particulieren hun camper delen. De camper staat het grootste gedeelte van het jaar ongebruikt in de stalling. Steeds meer eigenaren vinden dat jammer. De kosten gaan namelijk wel door. Je zou de camper ook kunnen verhuren. Dit levert namelijk wat op i.p.v. dat je alleen maar kosten betaalt. Vaak hebben deze particulieren er goed over nagedacht. Je geeft namelijk wel je kostbare bezit mee aan vreemden. Hopelijk brengen ze de camper ook weer in goede staat terug.
Er zijn ook particulieren die een camper hebben aangeschaft om deze alleen maar te verhuren. Die zien daar dan winst in. Dit geldt ook voor caravans natuurlijk.
Hoe gaat huren van een particulier in z’n werk?
Een camper huren van een particulier kan wel spannend zijn. Zowel voor de huurder als voor de verhuurder. Je huurt een camper van iemand anders. Je probeert zo zuinig mogelijk ermee om te gaan. Er mogen eigenlijk geen ongelukjes mee gebeuren. En de verhuurder denkt misschien: “Wie huurt mijn camper en komt mijn camper zonder schade weer thuis?”
Het veiligst is een camper huren bij een bemiddelingsbureau die erin is gespecialiseerd. Zij weten vaak alle wegen te bewandelen van verzekeringen en regels.
Camptoo
Camptoo is een veilig platform voor huurcampers en huurcaravans. Eigenaren van campers en caravans bieden hun camper te huur aan. Eigenaren die hun camper willen verhuren maken een advertentie aan. De advertentie komt dan te staan bij het het aanbod van campers op de website van Camptoo.
Belangstellenden hebben een ruime keuze uit campers die te huur worden aangeboden. Filteren op bijvoorbeeld type camper en aantal slaapplaatsen is mogelijk. Heb je een keuze gemaakt? Vraag dan een volledig vrijblijvend een reservering aan. Ben je nog aan het oriënteren en heb je vragen? Start dan eerst een gesprek met de eigenaar van de camper via “Stuur bericht”. Je staat die direct in contact met de verhuurder. Er is kans dat er meerdere reserveringen zijn aangevraagd. Dan is het aan de verhuurder wie hij als huurder accepteert.
Camptoo regelt daarna de verdere administratieve afhandelingen, zoals de aan- en restbetaling. Ook wordt de huurder geverifieerd. Zodra er door de huurder een aanbetaling is gedaan, is de reservering definitief. Er moet wel een waarborgsom betaald worden. Dit is tegens het eigen risico voor de huurder. Als er bij thuiskomst geen gebreken of schade is geconstateerd, wordt het hele bedrag na afloop van de huurperiode teruggestort op de rekening van de huurder.
Het is ook mogelijk om je voor het eigen risico via Camptoo te verzekeren. Je betaalt dan minder risico en je bent verzekerd. Camptoo kan je hierover informeren.
Het is ook zeer verstandig om een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.
Welke unieke campers kan ik huren van een particulier?
Particulieren verhuren vaak de leukste campers. Dit zijn vaak niet de allernieuwste campers, maar juist campers met een nostalgische uitstraling. Natuurlijk zijn er particulieren die wel hun nieuwe camper verhuren.
Maar voor wie het te gek vindt om een unieke camper te huren, moet zeker even bij het aanbod van Camptoo kijken. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een omgebouwde brandweerwagen of een avontuurlijke Land Rover. En wat denk je van een camperbusje of een heuse schoolbus.
Maar dat is nog niet alles wat het aanbod van Camptoo betreft. Ben je een echte festivalganger die ter plekke daar ook gaat kamperen? Dan is een festivalcamper wel wat voor jou.
Wie niet op één plek wil blijven staan is een camper roadtrip wel wat. Maar je kan ook dichterbij huis blijven. Je kan de camper ook gewoon meenemen naar de Waddeneilanden.
Ook caravans en vouwwagens huren van een particulier
Uiteraard zijn er ook particulieren die hun caravan of vouwwagen verhuren. Ook deze caravans en vouwwagens staan bij het aanbod van Camptoo. Door heel Nederland vind je particulieren die hun caravan of camper verhuren. Je kan altijd wel een camper of caravan huren jouw omgeving. Campers en caravans uit het hele land worden te huur aangeboden bij Camptoo.
Met de camper naar de Waddeneilanden. Ga je een camper huren of kopen?
Niet op alle Waddeneilanden mag je met de camper komen. Vlieland en Schiermonnikoog is autoluw. Daar mag je sowieso niet met een auto komen. Maar op Texel, Terschelling en Ameland ben je van harte welkom met je camper.
Texel
Drie campings van recreatiebedrijf De Krim beschikken over aparte camperplaatsen. Op Camping De Shelter zijn op de comfortplaatsen ook campers welkom. Ook op veel boerencampings op Texel zijn campers welkom. Kijk voor alle camperplaatsen op Texel op https://waddeneilandeninfo.nl/camperplaatsen-op-texel-waar-mag-ik-met-mijn-camper-staan/.
Texel is het prettigst om naar toe te reizen. Je hoeft de boot niet te reserveren. Je komt aan in Den Helder en sluit aan in de rij om de boot op te rijden. Het wachten duurt vaak niet lang. Het is wel handig om vooraf thuis een ticket online te kopen, want dan kun je gewoon blijven zitten. Je nummerbord is dan geregistreerd en de slagboom gaat voor je open om de boot op te rijden. Alle informatie vind je op https://waddeneilandeninfo.nl/de-boot-naar-texel/.
Ameland
Op de meeste campings op Ameland mag je staan met een camper. Camperplaatsen buiten de poort is er niet op Ameland. Je staat op een gewone kampeerplek waar ook toercaravans of tenten staan. Alle informatie is te vinden op https://waddeneilandeninfo.nl/camperplaatsen-op-ameland-waar-mag-ik-met-mijn-camper-staan/.
Het advies is wel om vroegtijdig de boot te boeken voor een overtocht met de camper. Als je op het laatste moment met de camper naar Ameland wilt, dan gaat dat sowieso in het hoogseizoen niet lukken. Kijk voor meer informatie over de overtocht op https://waddeneilandeninfo.nl/de-boot-naar-ameland/.
Terschelling
Terschelling heeft een groot aantal grote en kleine campings. Er zijn campings waar alleen stacaravans staan. Maar er zijn ook een aantal campings waar naast te verhuren accommodaties ook kampeerplekken hebben. Op een paar campings of kampeervelden mogen enkel en alleen tenten staan. Op de plekken waar toercaravans mogen staan, zijn ook campers van harte welkom. Meer informatie is te vinden op https://waddeneilandeninfo.nl/camperplaatsen-op-terschelling-waar-mag-ik-met-mijn-camper-staan/
Overnachten langs de weg in het buitenland
Overweeg je toch om misschien naar het buitenland te gaan? In het buitenland is men minder streng. In Duitsland mag je vaak wel langs de weg overnachten met je camper. Of het moet aangegeven staan dat het niet mag. Overigens mag je in Duitsland maximaal 24 uur langs de weg staan.
Ga je met de camper naar Frankrijk, dan mag je maximaal 7 dagen langs de weg staan. Dit mag alleen waar ook auto’s en bussen mogen staan. Het kan zijn dat je er toch niet mag staan, maar dit staat wel aangegeven.
In veel landen mag je nog wildkamperen. In bijvoorbeeld Schotland mag je zowat overal staan. Engeland is weer veel strenger. Daar mag je niet langs de weg overnachten. Je zult dan op zoek moet naar een camperplaats of een camping.
En in de Scandinavische landen Noorwegen en Zweden mag je ook overal kamperen, als je je maar aan de regels houdt. In Denemarken is wildkamperen verboden.



december 21, 2020 @ 9:28 am
Bedankt voor het schrijven van dit artikel. Ik ben me aan het oriënteren om een camper te huren voor komende zomer. Ik hou van de vrijheid van kamperen en een camper huren van een particulier is inderdaad best te betalen, en fijn voor zowel huurder als verhuurder.