Skip to content
Uitwaaien op Terschelling

Uitwaaien op Terschelling

Terschelling is het middelste eiland van de Waddeneiland en heeft een strandlengte van ongeveer 40 kilometer. Tot 1942 hoorde Terschelling bij Noord-Holland, maar Terschelling behoort nu tot Friesland. In het Fries is Terschelling “Schylge”. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers is het een prachtig eiland, maar Terschelling is zeker ook een gezellig eiland. Dit eiland heeft mooie oude dorpjes met smalle straatjes en oud historische huizen. De oudste bewoningsresten dateert van rond 850.

Klik op de kaart voor een grotere afbeelding.

Elk Waddeneiland heeft zijn eigen charmes en zo is ook geen enkel Waddeneiland gelijk. Het grootste gedeelte van het eiland is natuurgebied bestaande uit duinen, duinvalleien, strand, bos, heide, kwelders en slenken. Aan de zuidkant van het eiland is het poldergebied met een aantal dorpen die aan één lange weg is gebouwd, de zogenaamde lintbebouwing. Er zijn wat uitvalswegen naar gehuchtjes, buurtschappen en nederzettingen, maar er is vaak maar één weg weer terug zodat je weer op de lange weg die van West naar Oost loopt.

Hoe verder je naar het oosten van het eiland gaat, hoe stiller het wordt. Helemaal op de oostkant van het eiland is het natuurgebied De Boschplaat.

Terschelling als vakantie-eiland

Terschelling is bij uitstek een gezellig vakantie-eiland. Er is veel te doen en veel te zien op Terschelling. In alle dorpjes zijn restaurantjes en eetcafés en je kunt bijna overal heerlijk op een terrasje van het uitzicht genieten. Terschelling is één en al vrolijkheid en muziek. Muziekcafés en kroegen zijn in alle dorpen te vinden.

Het eiland is rijk aan wandelpaden en fietspaden. Er zijn dan ook mooi wandelroutes en fietsroutes die je langs de bijzonderste plekjes van Terschelling leiden. Als je graag een fiets wilt huren, dan kan dat uiteraard bij een aantal fietsverhuurpunten die over het eiland verspreid zijn.

Wat er te huur is op Terschelling

Er is veel te huur op Terschelling. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten op Terschelling. Als toerist ben je dan ook meer dan welkom. Accommodaties zijn er in vele soorten, zoals Hotels, Bed & Breakfast, vakantiehuisjes en bungalows, appartementen, chalets en stacaravans, luxe vakantievilla’s. Zowel particulier als op de vakantieparken op Terschelling is volop keuze voor een accommodatie waar je je thuis voelt.

Voor de grotere families of uitjes met collega’s en/of vrienden zijn er vakantieboerderijen of woningen voor grotere groepen. Scholen kunnen terecht bij de groepsverblijven en kampeerboerderijen

Kamperen

Wil je liever back-to-basic of wat primitiever op het eiland verblijven dan kan dat ook. Terschelling heeft ook veel campings waar je je eigen tent, toercaravan of camper kunt neerzetten. Er zijn familiecampings, maar minicampings zijn er ook. Wil je liever niet op een groot vakantiepark of camping, dan kun je ook kamperen bij de boer op minicampings bij een boerderij.

Luxe kamperen heet glamperen

Wil je wel graag kamperen, maar je mist toch wel een beetje de luxe van thuis? Dan is glamperen de oplossing. Ook op Terschelling bevinden zich Glampings. Kamperen in een Safaritent of een ander soort ingerichte tent is een fijne belevenis. Het voordeel is dat je niet met zoveel spullen op reis hoeft te gaan. Alleen je eigen spullen is genoeg en toch kun je kamperen. Hoe fijn is dat!!!Booking.com