Skip to content

Waar is er te huur aan accommodaties op Terschelling

Op Terschelling zijn veel soorten accommodaties te huur. Het is maar net wat je wilt, maar bovenal ook wat je budget is. Voor iedereen is er wat wils op Terschelling. Wil je graag zo luxe mogelijk je vakantie doorbrengen op Terschelling of houd je ervan om zo primitief mogelijk te kamperen in een tentje? Zoek hier de juiste accommodatie voor de leukste vakantie op Terschelling.

Met hoeveel personen ga je iets huren op Terschelling

Hotelkamer of Bed & Breakfast

Het is natuurlijk ook van belang hoeveel personen er mee gaan. Ga je met z’n tweeën of drieën, dan is een hotelkamer of een bed & breakfast een fijne accommodatie om je vakantie door te brengen. Vaak is het ontbijt erbij inbegrepen, maar voor lunch en diner zul je toch een restaurant of eetcafé moeten zoeken. Je bent dan wel weer wat tijd kwijt om uit te zoeken waar je goed en lekker kunt eten. Op de pagina “Waar vind ik restaurants, eetcafés en snackbar op Terschelling” hebben we dat alvast voor je uitgezocht.Booking.com

Appartement, vakantiehuisje, bungalow, chalet of stacaravan

Wil je toch liever in de gelegenheid zijn om zelf te kunnen koken, dan kies je al gauw voor een appartement, vakantiehuisje of bungalow. Op Terschelling zijn de chalets en stacaravans zeer gewild.

Wie echt luxe en relaxed de vakantie wil doorbrengen zal vaak kiezen voor een ruim opgezette luxe villa of vakantiewoning vaak met wellnessruimte erbij.

Grotere gezinnen of grote groepen

De meeste accommodaties zijn geschikt voor 2 tot 6 personen, maar gelukkig zijn er ook accommodaties te huur voor grotere gezinnen of groepen.

Scholen of verenigingen hebben vaak grote groepen en kunnen terecht bij de kampeerboerderijen/groepsverblijven.

Accommodatie huren op een vakantiepark of appartementencomplex

Dan is er natuurlijk de vraag of je de gezelligheid van een vakantiepark opzoekt of de rust en ruimte die particuliere verhuur vaak biedt.

Allerlei soorten accommodaties kun je huren op de vakantieparken op Terschelling. Er zijn vakantiehuisjes, bungalows en appartementen te huur, maar ook chalets en stacaravan. Terschelling is overigens het eiland met de meeste stacaravans en chalets te huur. Pods en Woodlodges zijn nog niet zo heel bekend. Pods zijn grappige huisjes van hout. Op Vakantiepark Hekkeland zijn een aantal Pods te huur.

Appartementencomplexen

Ook heb je appartementencomplexen waar een aantal appartementen zich onder één dak bevinden. Dit kan een groot complex zijn met allerlei faciliteiten, maar je hebt ook kleinere appartementengebouwen wat een stuk kleinschaliger is en waar je meer op jezelf bent aangewezen.

Vakantieparken

Op een vakantiepark heb je vaak meer aanspraak en gezelligheid om je heen. Je leert andere mensen kennen met wie je na de vakantie contact kunt houden. Voor de kinderen zijn er vaak speeltuinen met speeltoestellen. Ze kunnen spelen met andere kinderen en kunnen soms bezig gehouden worden door het recreatieteam van het vakantiepark. Vaak is dit de leukste vakantie voor kinderen.

Uiteraard zijn er ook kleinschalige rustige vakantieparken waar geen recreatieteam is en veel minder faciliteiten. Op deze vakantieparken voert rust de boventoon en is men veel meer op zichzelf aangewezen.

Accommodatie huren bij een particuliere verhuurder

Eilandbewoners zijn vaak afhankelijk van toerisme en hebben één of meerdere accommodaties te huur. Er zijn veel accommodaties te huur bij particuliere verhuurders. Ook hier kun je weer kiezen uit en boerderijtje, vakantiehuis, bungalow, appartement, chalet of een stacaravan. De meeste beschikbare accommodaties kun je vinden op https://op-terschelling.nl. Hier zijn veel verhuurders bij aangesloten.

Particuliere verhuurders vind je ook op vakantieparken. Eigenaren die een accommodatie hebben op een vakantiepark verhuren hun vakantieonderkomen als ze zelf geen gebruik kunnen maken van hun eigendom. Deze accommodaties kun je vaak ook vinden op https://op-terschelling.nl.

Appartementenboerderij De Groede Oosterend Terschelling
Boerderijen omgebouwd tot appartementenboerderijen

Vroeger waar er veel meer boerderijen in bedrijf dan tegenwoordig. De mooie authentieke Terschellingse boerderijen die niet meer in bedrijf zijn als boerderij zijn vaak omgebouwd tot appartementenboerderijen. Vaak zijn dit prachtige, knus ingerichte boerderijen. Zo beleef je toch het landelijke sfeer van Terschelling. Grotere boerderijen hebben vaak meerdere appartementen onder hun dak. De meeste appartementen staan op https://op-terschelling.nl.

Kampeerplek huren op Terschelling

Voor de één is kamperen helemaal niets. Je verlaat je eigen luxe van thuis. Geen vaatwasser, geen wasmachine. Niet even onderuit kunnen zakken op de bank. Op leeglopende luchtbedden slapen en wat vaak de meest gemaakte opmerking is “met de wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw”. Voor veel mensen niet weggelegd en vinden dat geen vakantie.

Maar je kan het ook anders bekijken. Na een aantal weken in een totaal andere leefruimte te hebben doorgebracht, kun je bij thuiskomst ook dankbaar zijn voor alle luxe en comfort wat je thuis hebt.

Is kamperen wel helemaal je ding om even alle stress en zorgen van een heel jaar lang te doen vergeten? Op Terschelling zijn een aantal campings waar je je tent op kunt zetten. Of je neemt je toercaravan of camper mee al je van een iets luxere vakantie houdt. Je kunt gaan kamperen op een familiecamping of kamperen op een minicamping bij een boerderij.

Kamperen in de natuur

Gelukkig zijn er mensen die het heerlijk vinden om te gaan kamperen. De één vindt het heerlijk kamperen in de natuur om één te zijn met de natuur. Dat kan op de campings van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer “logeren bij de boswachter” of op boerderijcampings waar je vaak een kijkje mag nemen op de boerderij zelf en soms de boer meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden.

Kamperen op een familiecamping

De ander vindt het gezellig op een familiecamping met andere campinggasten. Voor de kinderen is het een groot avontuur. Kinderen vermaken zich altijd prima op een camping. Als het een familiecamping is dan zijn er altijd andere kinderen om mee te spelen. En als het een boerderijcamping betreft dan is het een hele belevenis om de boer te mogen helpen op de boerderij.

Een tent huren op Terschelling

Wil je wel graag kamperen, maar je hebt geen tent? Een tent kun je huren op Terschelling. Er staan ingerichte tenten op vele campings op Terschelling. Een tent huren kan handig zijn, omdat je dan niet zoveel bagage mee hoeft te nemen.

Er bestaat zelfs een mogelijkheid om een tent te huren bij een bedrijf die de tent voor je opzet op de door jouw gekozen camping en standplaats. Bij aankomst op het eiland is de tent al voor jou opgezet. Het maakt niet uit of het een grote camping is of een minicamping bij een boerderij.

Safaritent Neptunus op Camping 't Wantij Oosterend Terschelling
Verschillende soorten tenten te huur op Terschelling

Op Terschelling zijn verschillende soorten tenten te huur. De meest bekende compleet ingerichte tent is de Safaritent. Ze worden ook wel lodge-tenten genoemd. Deze tenten zijn op een aantal familiecampings beschikbaar, maar staan ook op boerderij-campings. Als je het leuk vindt om in een tipi te overnachten, dan kan dat ook op Terschelling. Boog- of tunneltenten en piramidetenten zijn ook te huur op een aantal campings op Terschelling.