Skip to content

Waar is er te huur aan accommodaties op Texel

Ben je van plan om te gaan overnachten op Texel? Maar wat is er allemaal te huur aan accommodaties op Texel?

Texel is een prachtig eiland om je vakantie door te brengen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt maar voor iedereen is dat natuurlijk verschillend. Op Texel vind je natuur, rust en ruimte. Maar ook veel vertier en gezelligheid. Voor iedereen is er wel de juiste plek te vinden om te overnachten op Texel.

Met hoeveel personen huur je een accommodatie op Texel?

Het is natuurlijk van belang met hoeveel personen en hoelang je gaat overnachten op Texel. Ga je met z’n tweeën, dan kun je al gauw kiezen voor een hotelkamer of een Bed & Breakfast. Vaak is het ontbijt erbij inbegrepen. Maar kamperen op een familiecamping of een kamperen bij de boer met z’n tweeën is ook reuze gezellig.

Als je met een gezin of met vrienden op vakantie gaat, dan moet je ook rekening houden met de wensen van je partner, kinderen of vrienden. Ga je met meerdere personen dan wordt het al gauw een vakantiehuis, bungalow of een chalet. Kies je ervoor om op een vakantiepark met vele faciliteiten of juist een vakantiehuisje van een particulier waar je in alle rust je vakantie kan doorbrengen.

Hoe luxe moet je accommodatie zijn op Texel?

Je kan op Texel op alle manieren overnachten op Texel. Je kan een hotel of een Bed & Breakfast boeken, een appartement of huisje huren. Zeer luxe accommodaties staan ook op Texel. Kijk daarvoor even op https://waddeneilandeninfo.nl/op-zoek-naar-luxe-vakantiehuis-of-villa-op-texel/

Iets minder luxe, maar niet minder gezellig is een chalet of een stacaravan.

Maar je kan ook gaan kamperen op Texel. Er is keuze genoeg op Texel.

De keuze voor een vakantieverblijf is voor iedereen verschillend. Het ligt er ook aan met hoeveel personen je op vakantie gaat en wat je budget is. Hier zul je toch eerst over moeten nadenken voordat je een vakantie gaat boeken. Wat past er bij jou/jullie? 

Huur je en accommodatie op een vakantiepark of appartementencomplex?

En dan is er natuurlijk de vraag of je de rust opzoekt of de drukte en gezelligheid van een vakantiepark of een appartementencomplex. Texel heeft vele vakantieparken, maar daar is ook onderscheid in.

Je hebt rustige kleinschalige vakantieparken, maar ook drukke levendige parken waar een recreatieteam de vakantiegasten probeert bezig te houden. Vooral voor kinderen is dit erg leuk. Er wordt door een recreatieteam vaak erg veel georganiseerd zoals knutselen en spelletjes voor de kleintjes en vossenjacht of lasergamen voor de grotere kinderen. Zelfs ouders kunnen vaak meedoen. Erg gezellig!!!

Vakantieparken De Krim Texel

Over heel Texel verspreid vind je vakantieparken, campings en een hotel van De Krim Texel. De Krim is ooit begonnen als een kleine camping in De Cocksdorp, maar is uitgegroeid tot heus vakantieparadijs met 9 exploitaties.

Alle informatie over de parken, campings en hotel van De Krim vind je op Vakantieparken van De Krim Texel.

Overnachten op Texel

Boek je vakantie naar Texel!

Huur je liever een accommodatie bij een particuliere verhuurder?

Zoek je toch liever de rust op in je vakantie? Wil je liever niet overnachten op een park op Texel? Dat kan natuurlijk. Op Texel zijn ook vakantiehuizen van particulieren te huur. Zo heb je niets te maken met een receptie en een slagboom of veel herrie van andere vakantiegasten.

Op de site van VVV Texel vind je alle accommodaties zoals vakantiehuizen bij particulieren.

Huur je liever een accommodaties op een familiecampings op Texel?

Beleef je toch het ultieme vakantiegevoel in je tent, caravan of camper op een camping? Dan zit je ook goed op Texel. Texel heeft een aantal grote familiecampings. Zowel “duincampings” als “grascampings”.

Op duincampings sta je midden in de duinen tussen de duinpannen en dichtbij het strand en zee. Op grascampings sta je meestal in rijtjes op grasveldjes gezellig bij elkaar.

Wil je toch graag kamperen, maar je hebt geen tent? Of heb je geen zin in het gesleep van al die vakantiespullen die mee moeten?  Ben je meteen toe aan een welverdiende vakantie en heb je geen zin om een tent op te zetten? Dan is een compleet ingerichte tent de oplossing. Op diverse campings op Texel staan compleet ingerichte tenten, zoals een stoere safaritent voor je klaar. Je hoeft alleen je eigen spullen mee te nemen. Op zoek naar zo’n camping die ingerichte tenten te huur hebben? Kijk dan op Ingerichte tenten safaritenten op Texel.

Kijk voor alle campings op https://waddeneilandeninfo.nl/reviews-en-informatie-over-campings-op-texel/.

Glampings op Texel

Voor wie graag wil kamperen, maar toch ook niet zonder een beetje luxe kan is glamperen de oplossing. Op een aantal campings op Texel worden ingerichte tenten, zoals safaritenten of boogtenten verhuurd.

Sommige tenten zelfs compleet ingericht met sanitair zodat je ‘s nachts niet meer naar een sanitairgebouw hoeft te lopen. Alles wat je nodig hebt bevindt zich in de tent. Hoe mooi kan het zijn.

Kijk voor Glampings op Ingerichte tenten safaritenten op Texel.

Kamperen bij de boer – overnachten op minicampings op Texel

Overnachten bij de boer op Texel. Eigenlijk kun je hier kiezen tussen de natuur, rust en ruimte. Helemaal niets doen en alleen bijkomen van alle hectiek van het dagelijks leven. Geen drukte om je heen. Alleen doen wat jij wil.

Maar kamperen bij de boer heeft natuurlijk ook een andere kant. Je kan hier ook een doe-vakantie van maken en de boer een handje gaan helpen op de boerderij. Ga er maar vanuit dat de boeren die een minicamping bij hun boerderij hebben ook openstaan voor alle vragen van hun gasten.

Vaak ook mogelijk kinderen meehelpen op de boerderij of lekker met de skelter om de boerderij sjezen. Het is leerzaam en leuk. Zo zien de kinderen dat de melk niet enkel uit een pak uit de supermarkt komt en komen ze eindelijk te weten hoe kaas wordt gemaakt.

Op Texel zijn er best veel minicampings te vinden. Op de pagina Minicampings kamperen bij de boer op Texel vind je zowat alle minicampings die er op Texel te vinden zijn.